Amikor fontos a helytakarékos pakolás: költöztetés Budapestről vidékre

2023. szept 18. | Költöztetés Vidékre

A költöztetés Budapestről vidékre extra figyelmet igényel, azonban tapasztalt csapatunk teljes körű szolgáltatást nyújt, és mindenben segít ügyfeleinek.

Mindent összecsomagolni a költözéshez már önmagában is elég kihívás, de vannak olyan esetek, amikor még nehezebb a feladat. Ilyen az is, ha nagyobb távolságról van szó, mert például a költöztetés Budapestről vidékre történik, hiszen ilyenkor rengeteg időt és energiát lehet spórolni azzal, ha minél kevesebbszer kell fordulni. A helytakarékos csomagolás ebben az esetben elengedhetetlen, ezért az alábbiakban ehhez adunk néhány hasznos tippet.

1. Ahol lehet, tömörítsünk!

Természetesen vannak olyan tárgyak, amiket nem igazán lehet tömöríteni, azonban számtalan olyan is van, amiket nyugodtan egymásba lehet tenni és így sokkal kisebb helyet foglalnak. Ilyenek például a konyhai edények, a műanyag ételtartó dobozok vagy akár a poharak, persze utóbbinál a megfelelő törésvédelemről sem szabad megfeledkezni.

De tömöríthetőek a ruhák is, hiszen elég csak belegondolni, hogy mekkora helyet foglal egy olyan kupac, ami egymásra dobált ruhákból áll, és ugyanezek a ruhák mennyi helyet foglalnak szépen összehajtogatva. A megpakolt ruhás zsákokat könnyen össze lehet nyomni, és viszonylag légmentesen lezárni.

Költöztetés budapestről vidékre

2. Helyspórolás a bútorok lapra szerelésével

A napjainkban kapható bútorok nagy része könnyen szétszerelhető. Bár ez plusz munkát és időt jelent, mégis érdemes megcsinálni, hiszen a bútorlapok és egyéb alkatrészek külön-külön jóval kisebb helyet foglalnak, mint egy összeszerelt szekrény vagy ágy. A könnyebb összerakás érdekében célszerű lehet fotókkal dokumentálni a folyamatot, a kisebb alkatrészek pontos helyét.

A bútorlapok védelméről nem szabad megfeledkezni, érdemes közéjük rongyot tenni, hogy ne karcolhassák össze egymást, illetve élvédő és sarokvédő használata is ajánlott.

3. A dobozok maximális kihasználása

Fontos, hogy a dobozokban ne legyen légüres tér, használjuk ki maximálisan a helyet, persze a praktikusságra és a súlyra is odafigyelve. A könyvekkel félig megpakolt dobozba tegyünk még könnyű dolgokat, például asztalterítőt, ruhát. A törékeny tárgyak védelmére is használhatjuk a lakástextileket, a törölközőket, ezzel duplán nyerünk, hiszen nem lesz szükség külön tömőanyagra, és az amúgy is elcsomagolandó textileket nem kell külön dobozba vagy zsákokba pakolni.

Ha egy-egy doboz mégis félig üres marad, azokat lehetőség szerint lapítsuk le, kisebbítsük! Bár ez látszólag nem sok hely, de sok kicsi, sokra megy!

Költöztetés budapestről vidékre

4. A szelektálás is legyen a csomagolás része!

Abban, hogy minél kisebb helyet foglaljanak a csomagok, az fontos szerepet játszik, hogy ne költöztessünk el felesleges dolgokat. A csomagolást érdemes egy alapos szelektálással is összekötni és megszabadulni minden olyan tárgytól, ruhától, amire már nincs szükség. Sokan szeretnek eltenni hasznosnak tűnő dolgokat, melyek nagy része elfelejtődik és a továbbiakban csak a helyet foglalja. Költözéskor viszont azzal szembesül az ember, hogy több doboznyi, szükségtelenül megőrzött holmija van.

A szelektálásnak köszönhetően a kipakolás is könnyebb lesz az új lakásban, ráadásul a rengeteg tárolóhely felszabadulásával a szép, rendezett otthon kialakítása is egyszerűbb válik.

Amennyiben megbízható vidéki költöztetésre van szüksége, a legjobb helyen jár, ugyanis cégünk teljes körű szolgáltatással áll rendelkezésére! Pontos árajánlatért belföldi költöztetésre, valamint további információért keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, munkatársaink szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésére!