Költöztetés Budapesten és vidéken zöld megoldásokkal

2023. jan 18. | Költöztetés Budapesten, Költöztetés Vidékre

Tervezgeti a költözést, de tanácstalannak érzi magát, hogyan fogjon neki úgy, hogy a környezettudatos szemléletet is belecsempéssze? A költöztetés Budapest valamelyik közeli kerületébe, de akár még a vidéki városok egyikébe is megoldható úgy, hogy kíméli a környezetet, amennyire csak lehet. Ehhez gyűjtöttünk ötleteket, amiket szeretnénk Önnel is megosztani, vegyünk tehát sorra néhány praktikus, zöld megoldást!

Hova kerüljön, amire nincs szükség?

A csomagolás során minden egyes tárgy a kezébe fog kerülni, vagyis ilyenkor nem jelent extra munkát a selejtezés. Csupán annyi a dolga, hogy eldönti, mi az, amit mindenképpen megtart és mi az, amitől ideje megválni, ennek megfelelően pedig két kupacba rendezi a holmit. Ám fontos, hogy a kiszuperált dolgoknak nem mindegyike hulladék, sőt, nagy valószínűséggel a javának lehet új tulajdonost találni.

Az adományozás ilyenkor a legjobb megoldás, a segélyszervezetek, menhelyek, szociális létesítmények örömmel fogadják a felajánlásokat, értelemszerűen akkor, ha a tárgyak jó állapotban vannak. Ha ezt követően is maradnak dolgok, érdemes felkeresni csere-bere csoportokat a közösségi oldalakon, hiszen könnyen lehet, hogy valakinek éppen arra van szüksége, ami Önnek már nem kell.

A lényeg, hogy a lehető legtöbb holmit megmentse, és csak az kerüljön a kukába, aminek végképp nem sikerül otthont találni. Ez már önmagában környezetbarát megoldásnak tekinthető, és még hozzátehetjük azt is, hogy ha tényleg csak az kerül a költöztető autóba, amire szüksége van, nem kell többször fordulni. A kevesebb kanyar kevesebb üzemanyag, vagyis a szállítás nem terheli fölöslegesen a környezetet.

költöztetés budapest, Költöztetés vidéken

Praktikák a környezetbarát csomagoláshoz

A csomagolóeszközöket illetően bátran engedje szabadjára a fantáziáját, hiszen a saját holmiját is használhatja ilyen célra. Lehet pakolni bőröndökbe, reklámtáskákba, de akár egészen más funkciót szolgáló használati tárgyakba is, mint például a konyhai tárolók, szennyeskosarak. Bármit is választ, a legfontosabb, hogy a csomagok könnyen kezelhetőek legyenek és biztonságos szállítást tegyenek lehetővé, hiszen ha valami netán megsérül, akkor az a kukában végzi.

Ennyi valószínűleg nem lesz elegendő, de dobozokat nem kell feltétlenül vásárolni, lehet kérni az üzletekből, és különféle fórumokon is sokan ajánljanak fel ilyesmit. A költözés végeztével továbbadhatja ezeket vagy akár meg is tarthat közülük párat, hiszen kis helyen is elférnek és később is jó szolgálatot tehetnek. Itt szintén az a lényeg, hogy ne keletkezzen fölösleges hulladék az egyszer használt csomagolókból.

A törékeny tárgyakat saját lakástextilekkel lehet óvni, térkitöltőnek remek megoldás újságpapírt használni. Utóbbiból ugyan hulladék lesz, de nem mindegy, milyen, az ilyesmit a szelektív kukába lehet tenni, így újrahasznosítva még életre kelhet a papír. A ragasztószalag szintén lehet papír alapú, de kötözőanyagból is vannak természetes alternatívák, mint amilyen például az egyszerű spárga.

Szállítás okosan, profi költöztető csapattal

A szállításról korábban már esett szó, itt értelemszerűen arra kell törekedni, hogy minél kevesebbszer kelljen fordulni. Egy személyautó talán kézenfekvő megoldásnak látszik, azonban akkor, ha belevesszük az üzemanyag környezetre gyakorolt hatását, máris egyértelművé válik, hogy teherautóra van szükség. Egy nagy teherbírású járművel egyetlen úttal le lehet tudni a szállítást, ami különösen fontos, ha a költöztetés vidékre vagy vidékről történik.

Egy rutinos szakemberekből álló költöztető csapat ügyesen, helytakarékosan rendezi el a csomagokat és ügyel a biztonságra is. A bosszantó helyzetek mellett így a károknak és fölösleges költségeknek is elejét lehet venni, nem beszélve arról, hogy ha nincsenek sérült holmik, extra hulladék sincs. Lelkiismeretes munkával még a csomagolóeszközök is épek maradnak, vagyis újra használhatóak.

Ha minket bíz meg a feladattal, biztos lehet benne, hogy minden értéke kifogástalan állapotban kerül ki a csomagolásából. Igény szerint szívesen adunk további hasznos tanácsokat, hogy a költöztetés vidékre, Budapestre is gördülékeny és egyben környezettudatos legyen. Lépjen velünk kapcsolatba és kérje bátran ajánlatunkat!