Komplett költöztetés, ha új taggal gazdagodik a család

2023. aug 31. | Költöztetés Budapesten, Költöztetés

Várandósan csak a komplett költöztetés jöhet szóba, ami minden extra segítséget megad, de tippjeinkkel már az előkészületeket is egyszerűbbé teheti!

Ha az áldott állapot olykor egyébként is kihívást jelentő helyzeteit még egy költözés is nehezíti, az a legtöbb nő számára igazi rémálomnak hangzik. Ám nem kell, hogy ez így legyen, okos tervezéssel és némi segítséggel még ilyenkor is zökkenőmentessé lehet tenni a régi lakóhelytől való búcsút és az új otthon birtokba vételét. Vegyük sorra, hogyan érdemes felkészülni a költözésre várandósan!

A tervezés jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni

A stresszmentes költözés titka egyébként is a gondos tervezés, egy kismama számára azonban ez még inkább felértékelődik. Nem túlzás hónapokkal korábban elkezdeni foglalkozni a dologgal, és természetesen egy részletes listával kell indítani. A költözéssel kapcsolatos teendők összegyűjtésén túl jöhetnek a személyes feladatok is, például az új lakóhelyhez közeli orvos kiválasztása.

Konkrét lépéseket ilyenkor még nem érdemes tenni, a tervezésbe viszont beletartozhat minden, ami a biztos hátteret jelenti, így például a költöztető cég kiválasztása is. Bár a legfontosabb szempontokat az adja, hogyan és milyen áron dolgozik a kiszemelt csapat, az sem mindegy, mi tartozhat bele a szolgáltatásba. A komplett költöztetés lehetősége ilyenkor aranyat ér.

Komplett költöztetés

A testi-lelki egészségnek jönnie, a stressznek mennie kell

Az idegeskedés sem a kismamára, sem a babára nincs jó hatással, de van néhány módszer, amivel még várandósan is megőrizhető a nyugalom. A rendszeres mozgás ilyenkor is fontos, olyasmire van szükség, ami kíméli a testet és elcsendesíti az elmét, jó választás például a jóga. Legalább ilyen lényeges a pihentető alvás, de napközben is érdemes beiktatni egy is relaxálást, meditációt is akár.

A költöztetés lelkileg és fizikailag is nagy terhet ró a várandós nőkre, ezért az átlagosnál is nagyobb figyelmet kell szentelni a test jelzéseire. Azt kell tenni, amit a test diktál, hiszen ez szolgálja a baba egészségét is, ezért amikor szükséges, pihenni kell egyet a legnagyobb forgatagban is, és fontos a megfelelő táplálkozás, folyadékbevitel is.

Komplett költöztetés

A vegyszereket száműzni kell, a cipekedést másra bízni

A költözés előkészületei során óhatatlan ott a takarítás, és ugyanígy az új otthont is úgy jó birtokba venni, ha makulátlanul tiszta. A férj sem csinálhat meg mindent, ha takarításra kerül a sor, parabénmentes, természetes összetevőkből készült tisztítószerekkel ajánlott dolgozni, és nem maradhat el a gumikesztyű sem.

A személyes holmik csomagolásában segíthetnek családtagok, barátok is akár, az ilyesmi nosztalgiázásnak sem utolsó, hiszen mindig előbukkannak a régi kedves, közös emlékek. A legjobb azonban még is az, ha a költöztetés csomagolással együtt is megrendelhető, így a teljes feladatkört át lehet adni egy rutinos csapatnak.

A költöztetők dolgát természetesen megkönnyíti, és nem mellesleg a stresszt is segít csökkenteni, ha minden elő van készítve a pakoláshoz. A csomagolóanyagot a cég is hozhatja, de jó, ha van kéznél néhány praktikus holmi, például filctoll a dobozok jelöléséhez, és mindenképpen kell egy lista, hogy mi jön, mi marad. Az extra nehéz tárgyakról, mondjuk, ha van zongora, célszerű külön egyeztetni.

A komplett költöztetésnél jobb megoldást keresve sem talál, ha a lakóhelyváltás arra a bizonyos 9 hónapra esik. Ránk számíthat mindenben a csomagolástól a szállításig, itt, a honlapon pedig előre tájékozódhat az összes fontos tudnivalóról. Lépjen velünk kapcsolatba és kérje ajánlatunkat, hogy a költözés várandósan is zökkenőmentes legyen!