Mennyibe kerül egy költöztetés?

2023. dec 4. | Költöztetés

A költöztetés ára több tényezőtől függ. Jó tudni, hogy egy kis odafigyeléssel akár jelentős összeget is megtakaríthatunk.

A költöztetés rengeteg munka, és bár kompromisszumok árán megoldható saját kezűleg is, ez mégis olyan feladat, amihez megéri költöztető cég segítségét igénybe venni. De mennyibe kerül egy profik által végzett költöztetés? Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy mi mindentől függ a végösszeg alakulása.

A költöztetés árát befolyásoló tényezők

1. A teherautó mérete

Logikus, hogy minél nagyobb teherautóra van szükség, annál többet kell fizetni. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a járművek ára a méretükhöz képest nem egyenesen arányosan növekszik, vagyis jobban megéri egy nagyobbat hívni, mint két kisebbet.

Természetesen arra is érdemes törekedni, hogy ne essünk túlzásba és kérjünk feleslegesen nagy kocsit, mert ezzel szükségtelenül növekszik a költöztetés ára. Próbáljuk megtalálni az arany középutat! 

Az, hogy mekkora teherautóra van szükség, a lakás méretétől, pontosabban a szállítandó holmik mennyiségétől függ. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb, 1-2 szobás lakáshoz elég lehet a 3,5 tonnás, egy közepeshez az 5 tonnás, míg a nagy, 3-4 szobás ingatlanokhoz már inkább a 7,5 tonnás járműveket ajánljuk. Ennek eldöntésében természetesen szükség esetén szívesen segítünk.

A fentiek az átlagos lakásokra vonatkoznak, és természetesen lehetnek eltérések. A szállítandó holmik mennyiségétől függően kis lakáshoz is lehet szükség nagyobb teherautóra, míg akinek nagy lakása van ugyan, de kevés személyes tárgya, annak lehet, hogy megfelelő a 3,5 tonnás teherautó is.

2. A rakodók száma

Itt is arra kell törekedni, hogy megtaláljuk az arany középutat. Egy ember is el tud költöztetni egy hatalmas házat, de logikus, hogy sokkal lassabban, így jóval többe kerül, mintha két vagy akár még több embert hívunk, akik egymást segítve jóval gyorsabban tudnak dolgozni.

Ráadásul a szolgáltatás díja nem egyenes arányban növekszik a rakodó személyek számával. Még három rakodó igénybe vétele sem kerül egy személy díjának a kétszeresébe.

költöztetés ár

3. Távolság

Természetesen nem mindegy az sem, hogy a szomszéd utcába költözik, esetleg több száz kilométerre a régi lakhelyéről. Nagy távolság esetén általában plusz kilométer díjat határoznak meg a cégek.

Itt kell megemlíteni azt is, hogy messzebbi úti cél esetén kiemelten fontos, hogy egyszerre lehessen mindent elvinni, hiszen, ha kétszer vagy akár még többször kell fordulni, az jelentős költségnövekedést okoz és persze időben is óriási veszteség.

4. Az adott költöztető cég díjszabása

Számtalan cég vállal költöztetést, eltérő árakkal. Célszerű érdeklődni, ajánlatot kérni, vagy például kihasználni az általunk biztosított költöztetés akciót, ugyanis most kedvezményes áron lehet megrendelni a szolgáltatást, ráadásul budapesti lakossági ügyfeleinknek most elengedjük a kiállási díjat is.

költöztetés ár

Miért hívjon minket a költöztetéshez?

Cégünk húszéves tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, mely idő alatt több ezer költöztetést bonyolítottunk le. Szolgáltatásunk teljes körű, igény szerint a be- és kicsomagolást is ránk bízhatja. Fontosnak tartjuk a kedvező árakat is, ezért igyekszünk rendszeresen költöztetés akciókat hirdetni, melyeket kihasználva akár jelentős összeget spórolhatnak meg ügyfeleink.

Kérjen ajánlatot!

Látatlanban, tapasztalat híján senkinek nem könnyű kiszámolni, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a költöztetés, azonban cégünkhöz bátran fordulhat árajánlatért, illetve kérheti ingyenes visszahívásunkat.

Amennyiben megbízható céget keres költöztetéshez, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken a részletekért, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!