Minden egy helyen a költöztetés árával kapcsolatban

2023. okt 31. | Költöztetés, Költöztetés Budapesten, Költöztetés Vidékre

Ha ismeri az összes tényezőt, ami befolyásolhatja a költöztetés árát, biztos lehet benne, hogy nem éri meglepetés. Velünk anyagilag is könnyen megy a tervezés!

A költöztetés tipikusan olyan dolog, amin lehet ugyan, de semmiképp sem érdemes spórolni – amennyiben legalábbis szeretnénk megkímélni magunkat egy nagy adag stressztől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne előre, okosan felkészülni a várható költségekre, hiszen ha tudjuk, nagyjából mire számíthatunk, az ad egy kis kontrollérzetet és garantáltan hálásak leszünk magunknak, amikor sor kerül a számla rendezésére.

Hogyan kezdjünk neki a költségtervezésnek?

Amit mindjárt az elején megtehetünk, hogy átgondoljuk, mekkora teherautóra lesz szükségünk. Hogy melyik méret milyen célra felel meg, arról pár pillanat alatt tájékozódhatunk, de nem szabad elfelejteni, hogy minden erre vonatkozó információ átlagos igényekre alapoz. Ha tehát tudjuk, hogy kifejezetten sok holmink van, netán extra helyiséget, például padlást is szeretnénk kipakolni, inkább számoljunk nagyobb teherautóval, így végeredményben jobban járunk, mintha kétszer kellene fordulni.

Ehhez még vegyük hozzá a rakodó személyzet számát, a pakolás várható idejét és a távolságot is, hisz nyilvánvaló, hogy a költöztetés ára Budapesten belül egész másképp alakul, mintha egy vidéki településsel számolunk. Ezek az alapvető paraméterek, melyek ismeretében könnyen azt feltételezhetjük, hogy végeztünk a költségtervezéssel. Ám itt jön az igazán érdekes rész, vagyis a számos egyéb tényező, ami még befolyásolhatja a végösszeget. Nézzük ezeket!

költöztetés árak budapest

A helyszín kihívásai

Érdemes előre átgondolni, hogy akad-e a helyszíneken valamilyen nehezítő körülmény. Ez lehet például az, ha egy emeletes házban nincs lift vagy ha nem lehet parkolni a ház közelében, hiszen ez mind megnöveli a pakolásra szánt átlagos időt és terhet, vagyis felárként jelenhet meg a számlán.

Távolság és forgalom

A költöztetés árába vidéki cím esetén mindig bele kell számolni a visszautat, emellett olyan plusz költségek merülhetnek fel, mint az autópálya díj. Ha valamilyen szerencsétlen körülmény miatt a tervezettnél jóval hosszabb időbe telik az út, az szintén növelheti a költöztetés árát.

Az időpont

Ha egyszerű munkanapra időzítjük a költözést, azt az árak is tükrözik, viszont ha hétvégén, esetleg ünnepnapon szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást, annak már lehet felára. Érdemes utánajárni, hogy mennyi a kiállási díj és hol húzzák meg a határt, amikortól extra órát számítanak fel.

költöztetés árak vidéken

Nehéz és különösen értékes tárgyak

A bútorok szállítása átlagos igénynek számít, így plusz díja sincs, azonban ha valamilyen nehéz tárgyat, például zongorát vagy páncélszekrényt kell mozgatni, arra többnyire külön árszabás vonatkozik. Ugyanez a helyzet a műtárgyakkal, törékeny és különösen értékes tárgyakkal.

A bútorszerelés

Dönthetünk úgy, hogy a bútorok szét- és összeszerelésének terhét inkább nem vállaljuk, ez viszont egész biztosan feláras szolgáltatás, amit többnyire külön óradíjban adnak meg. A költség függ attól, hogy mennyi munka hárul a brigádra és mennyire bonyolult feladatokról van szó.

A csomagolás

Ha nem szeretnénk váratlan költséget, úgy tervezzük meg a teendőinket, hogy az előre egyeztetett időpontra minden készen álljon. Persze megtehetjük azt is, hogy a csomagolás nehezét eleve a költöztetőkre bízzuk, ezt viszont plusz költség és doboz bérléssel, illetve a csomagolóanyagok árával is kalkulálnunk kell.

Ha mindezeket átgondolja, és így kér egyedi árajánlatot, egész biztos lehet benne, hogy a költöztetés ára semmiféle meglepetést nem fog okozni. Tervezzen előre Ön is, és ossza meg velünk igényeit!

Címkék:|